Ne vedem in piete

protest_11_iunie

Prefer sa stau in casa sau sa ies la o bere decat sa tip in fata Parlamentului inconjurat de jandarmi. Dar totusi ma duc, pentru ca daca nu ies sa le cer demisia atunci port o parte din vina pentru lucrurile care merg prost in tara asta. Democratia nu inseamna doar sa iesi o data la 4 sau 5 ani la vot, ci sa te implici ori de cate ori este nevoie si sa ceri explicatii pentru derapaje. Toti avem lucruri mai bune de facut, dar daca nu realizam ca avem nevoie sa fim uniti impotriva a tot ce merge rau in societatea noastra, atunci toti nemernicii vor face ce vor din tara asta.

Se pare ca doar de multimea furibunda le mai este frica, altfel poate nu isi recunostea infrangerea Ponta la prezidentiale, si lucrurile stateau foarte diferit astazi. Nu iesi, nu iti pasa, simplu.

Puristii civici care boicoteaza protestele din cauza ca si PNL-ul vine la ele sunt ori niste idioti utili ori efectiv rau-intentionati. Asteptam cu totii din 2013 ca civicii puristi sa faca ceva important si deocamdata vedem doar ca participa din ce in ce mai putini oameni la proteste. Cu Craciun in frunte au tipat anul trecut sus si tare sa nu mearga oamenii la vot, ca e aceeasi mizerie. Mi-e groaza sa ma gandesc cum ar arata Romania cu Ponta presedinte in loc de Iohannis. Doar un fanatic care abia asteapta sa o puna de o revolutie asteapta ca tara sa devina o ruina si cere boicotarea alegerilor intr-o situatie ca cea de anul trecut.

Avem in fata un pericol imediat – un parlament de penali care si-au dat arama pe fata – si avem nevoie sa scapam urgent de ei, altfel vor ingropa progresul care s-a facut in lupta impotriva coruptiei care iata, e sistemica. Avem in sfarsit o institutie care ne arata ca Romania poate scapa de sleahta de corupti care au capusat-o mai bine de 25 de ani.

Daca nu ii aparam pe cei care incearca sa faca ceva bun in tara asta, atunci chiar ca ne meritam soarta.

Ne vedem in piete!

 

This entry was posted in Indignari, Pontanacul and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.