#PontaDemisia

ponta2

Ponta, personajul care demonstreaza cu fiecare ocazie ca ar face orice sa nu paraseasca scaunul de Prim-Ministru. Acelasi care face si un elefant de rusine cu grosimea obrazului. Pur si simplu omul se simte foarte bine in fruntea Guvernului si nu vrea sa coboare de acolo. Faptul ca este un mincinos dovedit se pare ca nu conteaza destul de mult. Nici ca partidul lui adaposteste si tine partea majoritatii politrucilor condamnati pentru coruptie. Nu, Ponta alege sa nu faca nimic in sensul de a-si curati partidul, ba mai mult, le ia apararea si sprijina initiative menite sa puna bete in roate justitiei. Ce mai face domnul Ponta: da cu tifla celor care il iau la rost cu Rosia Montana, gazele de sist si da cu dedicatie un proiect minier mai mare de la Rovina, tot langa Rosia, unei firme canadiene aproape de faliment.

Ponta se comporta ca si cum nu conteaza ce parere au oamenii despre ce face partidul condus de el, planurile merg inainte. Chiar si cand devine primul prim-ministru roman pentru care se incepe urmarirea penala pentru 22 de capete de acuzare, presedintele ii cere demisia, dar el anunta ca nu prea ar vrea sa plece si se ascunde in spatele coruptilor care fac scut in Parlament.

Cu ce legitimitate mai poate guverna un politician aflat sub urmarire penala? Interesele cui va lua hotarari din fruntea tarii? Ce credibilitate va mai avea Romania si institutiile sale in aceste conditii? Daca Ponta insista sa ramana in functie, aceasta este o situatie limita, foarte grava, de subminare a statului de drept in care elita politica aflata la guvernare isi pierde orice fel de legitimitate. Sa se incurce in virgulele legilor inseamna sa treaca cu vederea peste increderea infinitezimala a cetatenilor in administratie si sa ne ia cu totii de prosti.

Daca PSDistii strang randurile in jurul lui Ponta saptamana viitoare ar trebui sa ne pregatim drum catre Parlament sa le aducem aminte pe cine reprezinta.

 

This entry was posted in Indignari, Pontanacul and tagged , , , . Bookmark the permalink.